background
logotype

Archivum

 

Évközi 6. vasárnap

2015. február 15.

 1. A héten hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjti idő. Ezen a napon – hamvazószerdán – a szentmise 5 órakor kezdődik. Előtte fél 5-től keresztutat járunk.

 

2. Nagyböjtben minden szerdán keresztutat járunk fél 5 – től. A kedves testvéreket buzdítom az aktív részvételre, ezért aki a szerdai keresztutak során vállalni szeretné egy-egy állomás felolvasását, erre van lehetőség, és szeretettel látjuk. 

 

3. Hamvazószerdán és a következő vasárnapon – nagyböjt első vasárnapján – a hamvazás szentelményében részesítjük a kedves testvéreket.

 

4. Pénteken 8 órától gyónási lehetőség, fél 9-től pedig szentmise lesz.

 

5. A nagyböjt különösen alkalmas szentgyónásaink elvégzésére: szerdán fél 5-től, pénteken 8 órától, vasárnap pedig fél 9-től van gyónási lehetőség.

 

6. Idén március 20. és 22. között tartjuk háromnapos nagyböjti lelkigyakorlatunkat. Az elmélkedéseket Dr. Szathmáry László diakónus úr vezeti. A háromnapos lelkigyakorlat programja megtalálható a hirdetőtáblán, és plébániánk honlapján.

 

7. Böjt és hústól való megtartóztatás van hamvazószerdán és nagypénteken. E két napon a betöltött 18 éves kortól a megkezdett 60 éves korig naponta csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer szabad jóllakni. Húsételt pedig a betöltött 14 éves kortól nem szabad fogyasztani.

Kötelező hústól való megtartóztatás van nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól.

 

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates