background
logotype

Archivum


Szentháromság vasárnapja

2016. május 22.

 

1. Szerdán és pénteken este fél 6-tól Lorettói litániát imádkozunk. A szentmise 6 órakor kezdődik.

2. A szerdai és pénteki szentmise után kóruspróba lesz.

3. A ministránsfoglalkozás a héten a megszokottól eltérően, szerdán, délután 4 órakor kezdődik.

4. Plébániánk kórusa május 22-én (vasárnap) délután 4 órakor fellép a Veszprémi Bazilikában.

5. Május 29-én (jövő vasárnap) Úrnapját ünnepeljük, és a szentmise végén körmenetet tartunk.

6. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy az előző évekhez hasonlóan – közös munkával – idén is készítsük el az úrnapi oltárokat! Az első oltárt a templom bejáratánál, a másodikat a plébániaudvaron (a gépkocsi-beálló alatt), a harmadikat a templomkert bejáratánál, a negyediket pedig a lourdes-i barlangnál (a templomkertben található Szűz Mária – szobornál) alakítsuk ki.

7. A gyermekeket (különösen azokat, akik idén voltak elsőáldozók) bátorítjuk, hogy a hét folyamán gyűjtsenek virágszirmot, amit az úrnapi körmenet során az Oltáriszentség előtt tudnak majd hinteni.

8. Június 4-én (szombaton) a Nemzeti Összetartozás Napján, este 8 órakor ökumenikus Istentisztelet lesz a Református Templomban, ahol plébániánk kórusát is meghallgathatjuk.

9. Június 12-én (vasárnap) a 9 órai szentmisében ministrás – avatást tartunk. Az eseményre szeretettel várjuk a ministránsok szüleit és családtagjait! A szentmise után 10 órától szeretetvendégség lesz, melyhez tetszés szerint járulunk hozzá. A gyermekek hozhatnak magukkal pöttyös labdát vagy tollas ütőt, és bátran érezzék otthon magukat a plébániaudvaron!

10. Az idei hittantábor Keszthelyen lesz. A résztvevők támogatására Karitász Csoportunk gyűjtést hirdet. Erre a célra elhelyeztünk egy perselyt templomunk bejáratánál. Nagylelkű adományaikat Isten fizesse meg!

11. A Ritákat, Dezsőket és Esztereket – akik a héten ünneplik névnapjukat – Isten éltesse sokáig!

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates