background
logotype

Archivum


Húsvét 6. vasárnapja

2016. május 1.

 

1. Az elsőáldozási előkészítő szerdán, délután fél 4-kor kezdődik. Kérem a kedves szülőket, hogy aki eddig még nem tette meg, legkésőbb a szerdai előkészítőre hozza vagy küldje el gyermeke keresztlevelét. Aki nem Alsóörsön lakik, az elsőáldozáshoz szüksége van saját területileg illetékes plébánosának írásos engedélyére!

2. Szerdán és pénteken este fél 6-tól Lorettói litániát imádkozunk. A szentmise 6 órakor kezdődik.

3. A ministránsfoglalkozás pénteken, délután 4 órakor kezdődik. 

4. A kóruspróba a pénteki szentmise után kezdődik.

5. Az elsőáldozók vizsgája, a szertartáspróba és az első szentgyónás május 7-én, szombaton, délután 5 órakor kezdődik. Kérem, hogy időben érkezzünk, mert 6 órakor már hangverseny kezdődik templomunkban.

6. Az elsőáldozás május 8-án – jövő vasárnap – a 9 órai szentmisében lesz.

7. Az elsőáldozás után agapét tartunk az elsőáldozó gyermekek és családtagjaik számára plébániánk közösségi termében. Kérem, hogy ehhez lehetőségeink szerint járuljunk hozzá.

8. A Gaudium Kamarakórus templomunk búcsúnapján, május 7-én, szombaton, este 6 órakor ünnepi hangversenyt ad templomunkban. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket!

9. Május 14-től augusztus végéig szombatonként, este 7 órakor előesti szentmisét tartunk.

10. Plébániánk hittanosai az idei évben (június 27-től július 1-ig) Keszthelyen táboroznak. Szállásunk a keszthelyi plébánián lesz. Aki szeretne jönni, időben jelezze ezt a szándékát Mátrai Zsanett tanárnőnek vagy a plébánián. A tábor részvételi díja 25.000.- Ft, amit részletekben is rendezhetünk. Ez az összeg tartalmazza az oda-vissza útiköltséget, az ötnapos szállást, a teljes ellátást és a belépők díjait.

 

11. A hittanos tábor további kiadásainak fedezésére (pl. 1 gombóc fagyi a gyermekeknek...) Karitász Csoportunk gyűjtést hirdet. Erre a célra elhelyeztünk egy perselyt templomunk bejáratánál. Nagylelkű adományaikat Isten fizesse meg!

12. A Jakabokat, Tímeákat, Mónikákat és Gizellákat – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

 

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates