background
logotype

Archivum


Nagyböjt 2. vasárnapja

2016. február 21.

1.    Szerdán délután fél 4-kor elsőáldozási, 4 órakor pedig bérmálási előkészítő lesz a plébánián.
2.    Kérem, hogy a leendő elsőáldozók és bérmálkozók időben szerezzék be a szükséges okmányokat. Aki másik plébániához tartozik, de Alsóörsön szeretne első szentáldozáshoz járulni vagy bérmálkozni, szüksége van saját plébánosának írásos engedélyére. A leendő bérmaszülők részéről a keresztlevél mellett szükség van területileg illetékes plébánosuk igazolására. Az elsőáldozók szintén kérjék ki keresztlevelüket a keresztelési helyükről!
3.    Nagyböjtben minden szerdán és pénteken – a szentmise előtt – délután fél 5-től keresztutat járunk. Buzdítom a kedves testvéreket a keresztúton való részvételre! Kérem, hogy egy-egy stáció felolvasásával aktívan kapcsolódjunk be a keresztúti áhítatba. Aki szeretné vállalni valamely állomás felolvasását, bátran jelezze ezt a szándékát.
4.    A ministránsfoglalkozás pénteken délután 4 órakor kezdődik. Ministránsainkat is szeretettel várjuk a keresztútra.
5.    Nagyböjti lelkigyakorlatunkat az idei évben március 4-től tartjuk Gergely Gellért OSB atya vezetésével: március 4-én – pénteken – Alsóörsön, március 5-én – szombaton – pedig Szentkirályszabadján kerül sor a lelkigyakorlatos szentmisékre. Mindkét egyházközség tagjait szeretettel várjuk egymás templomaiba. Aki szeretné elvégezni nagyböjti szentgyónását a vendég atyánál, erre a szentmisék előtt és alatt is lesz lehetősége: Alsóörsön március 4-én – pénteken – délután fél 5-kor, Szentkirályszabadján pedig március 5-én – szombaton – szintén délután fél 5-kor kezdődik a gyóntatás. A pénteki lelkigyakorlatos szentmise után szeretettel várjuk a kedves testvéreket egy szerény agapéra a plébániára. Kérem, hogy a szeretetvendégséghez járuljunk hozzá egy kis pogácsával vagy üdítővel.
6.    A héten megkezdte működését a plébániahivatal. A hivatali idő beosztása a következő: szerdán délután 2-4 óráig, csütörtökön délelőtt 10 órától 12 óráig, pénteken pedig reggel 8 órától délelőtt 10 óráig hivatali időt biztosítunk a kedves testvérek számára.
7.    Az Irgalmasság évében járva, április 23-án – szombaton – testvéregyházközségünkkel közösen szeretnénk elzarándokolni nemzeti kegyhelyünkre, Mátraverebély – szentkútra. Aki szeretne részt venni a zarándoklaton, kérem, jelezze ezt a szándékát. A zarándoklatra akkor tudunk sort keríteni, ha megtöltünk egy autóbuszt. Az út költsége fejenként 5000.- Ft. körül várható.
8.    2016-ban hittanos tábort szervezünk az iskolás gyermekek számára. A tábor június 27-től (hétfő) július 1-ig (péntek) tart. Helyszíne Keszthely, szállásunk a Keszthelyi Római Katolikus Plébánián lesz.

 

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates