background
logotype
image1 image2 image3

_____________________________________________________________________________________

Úrnapja

2017. június 18.

 

1. A szentmisét úrnapi körmenettel zárjuk a szokásos útvonalon. A körmenet elején haladnak a virágszirmot hintő gyermekek és a ministránsok. Az úrnapi oltárok elkészítését köszönjük szépen a Kedves Testvéreknek!

2. Excellenciás Dr. Márfi Gyula érsek úr június 19 – én, hétfőn, délután 5 órakor ünnepli aranymiséjét – pappászentelésének 50. évfordulóját – a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyházban. Szeretettel hívják az ünnepi eseményre a Kedves Híveket.

3. Szerdán este fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk, a szentmise 6 órakor kezdődik.

4. Szerdán este fél 7-től felnőtthittan lesz a plébánián.

5. Pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepe lesz. Este fél 6-tól Jézus Szíve litániát imádkozunk, a szentmise 6 órakor kezdődik.

6. Szombaton Keresztelő Szent János születésének főünnepéről vesszük az esti szentmisét.

7. Az alsóörsi és szentkirályszabadjai plébániák közös hittanos napközije az idei évben július 24-28. (hétfő és péntek) között kerül megrendezésre Szentkirályszabadján. A hittanos napközit Szent László évében járva a lovagkirály személye és életműve köré építjük fel.

8. Karitász Csoportunk az esemény támogatására gyűjtést hirdet. A Karitász persely a padsorok mögötti asztalkán található. Kérjük a szülőket, hogy időben jelezzék gyermekük részévteli szándékát. 

9. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött megtalálható.

10. Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva, és a feltámadás hitében tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy Kolláthné Losonczi Andrea testvérünk visszaadta lelkét Teremtőjének. Pénteken délután 2 órakor engesztelő gyászmisét mutatunk be lelki üdvösségéért. Elhunyt testvérünket az alsóörsi temetően kísérjük utolsó útjára, pénteken délután 3 órakor.

11. Pénteken este 8 órakor kegyeleti jótékonysági koncert  lesz az Eötvös Károly Művelődési házban. Az eseményről bővebben a hirdetőtáblákon olvashatnak a Kedves Testvérek.

 

 

 

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates