background
logotype
image1 image2 image3

_____________________________________________________________________________________

Szentháromság vasárnapja

2017. június 11.

 

1. Hétfőn este 6 órakor lesz szentmise.

2. Szerdán nem lesz szentmise és szünetel a hivatali ügyintézés.

3. Pénteken délelőtt 10 órakor papszentelés lesz Veszprémen, az Árpád-házi Szent Margit Plébániatemplomban. Érsek atya három újmisést szentel a Veszprémi Főegyházmegyének, foglaljuk imádságainkba a szentelendőket!

4. Pénteken este 6 órakor kezdődik a szentmise, fél 6-tól Jézus Szíve Litániát imádkozunk.

5. Vasárnap Úrnapját ünnepeljük, és a szentmisét körmenettel zárjuk. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is legyenek szívesek elkészíteni az úrnapi oltárokat: az elsőt a templom bejáratánál, a másodikat a plébániaudvaron, a harmadikat a templomkertben (a nagy feszületnél), a negyediket pedig a Lourdes-i barlangnál készítsük el.

Képviselőtestületünk férfi tagjait felkérjük a baldahin hordozására, a gyermekeket pedig virágszirom gyűjtésre buzdítjuk, melyet a körmenetben az Oltáriszentség előtt haladva kosaraikból hinthetnek.

6. Júniustól 7 órakor kezdődnek a szombat esti szentmisék.

7. A következő felnőtthittan június 21-én – két hét múlva szerdán, a szentmise után – este fél 7-kor kezdődik.

8. Az alsóörsi és szentkirályszabadjai plébániák közös hittanos napközije az idei évben július 24-28. (hétfő és péntek) között kerül megrendezésre Szentkirályszabadján. A hittanos napközit Szent László évében járva a lovagkirály személye és életműve köré építjük fel.

A hittanos napközi programtervezete a következő:

Július 24-én – hétfőn – reggel 8 órakor gyülekező az alsóörsi templomnál. 9 órakor szentmise a szentkirályszabadjai plébániatemplomban, majd tízórai a plébánián. A délelőtti foglalkozás témája: Szent László a lovagkirály, ebéd után játszóház és közös éneklés, valamint uzsonna délután 4 óráig.

Július 25-én – kedden – reggel 8 órakor gyülekező az alsóörsi templomnál. 9 órakor szentmise a szentkirályszabadjai plébániatemplomban, majd tízórai a plébánián. A keddi nap folyamán lovaskocsival és imádságos lelkülettel meglátogatjuk a veszprémfajszi kálváriát.

Július 26-án – szerdán – reggel 8 órakor gyülekező az alsóörsi templomnál. 9 órakor szentmise a szentkirályszabadjai plébániatemplomban, majd tízórai a plébánián. A délelőtti foglalkozás során folytatjuk Szent László király életművének feldolgozását. Ebéd után játszóház és közös éneklés, valamint uzsonna délután 4 óráig.

Július 27-én – csütörtökön – kirándulás Győrbe, ahol meglátogatjuk a bazilikát, Szent László hermáját, a Szent Ignác Templomot és a Püspökvárat. Találkozó 7:45-kor a veszprémi vasútállomáson, érkezés ugyanide este háromnegyed 6-kor. Az útra a szülőket is szeretettel hívjuk.

Július 28-án – pénteken – reggel 8 órakor gyülekező az alsóörsi templomnál, majd közös indulás. A nap folyamán szentmise, túra és lovagi torna is lesz. A hittanos napközi közös imádsággal és tábortűzzel fog befejeződni, melyre a kedves szülőket is hívjuk.

Az alsóörsi hittanosok szállításáról gondoskodunk.

Karitász Csoportunk az esemény támogatására gyűjtést hirdet. A Karitász persely a padsorok mögötti asztalkán található. Kérjük a szülőket, hogy időben jelezzék gyermekük részvételi szándékát.

9. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött megtalálható.

 

 

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates