background
logotype
image1 image2 image3

_____________________________________________________________________________________

 

Nagyböjt 3. vasárnapja

Március 19.

1. Szerdán, pénteken és szombaton délután 5 órakor kezdődik a szentmise.

2. Szerdán délután 4 órakor lesz elsőáldozási előkészítő.

3. Szerdán délután fél 5-től rózsafüzért imádkozunk a hívek vezetésével.

4. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van.

5. Nagyböjt péntekjein délután negyed 5-től keresztutat járunk a plébániatemplomban.

6. A Katolikus Karitász a Püspöki Konferencia támogatásával nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtést hirdet. A tartósélelmiszer gyűjtés március 19-től 26-ig tart. A kedves testvérek a sekrestyében helyezhetik el tartósélelmiszer felajánlásaikat. Az adományokat plébániánk karitász csoportja fogja eljuttatni a rászorulóknak.

7. Március 25-én (szombaton) Gyümölcsoltó Boldogasszonyt ünnepeljük az esti szentmisében.

8. Április 8-án (szombati napon) délelőtt 9-12 óráig húsvéti kézműves játszóház lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket!

9. A karitász-önkéntesek tavaszi találkozója az idei évben április 22-én (szombati napon) lesz Litéren. Ez a nap egyben Bódi Mária Magdolna vértanúságának emléknapja.

10. A Veszprémi Főegyházmegye tisztelettel és szeretettel hívja és várja a kedves híveket az április 22-i megemlékező eseményekre Litérre.

Délelőtt 10 órakor közös imádságra kerül sor Bódi Mária Magdolna vértanú sírjánál, 11 órától pedig ünnepi szentmise lesz. A szentmisét bemutatja: Msgr. Kovács Gergely atya, a Kultúra Pápai Tanácsának magas rangú tisztviselője, Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási eljárása római szakaszának posztulátora.

11. A karitász tagok szíveskedjenek leadni igazolványaikat érvényesítésre a csoportvezetőnél.

12. Jövő héten – nagyböjt 4. vasárnapján – örvendetes vasárnapot ünnepeljük. A szentmise folyamán kiszolgáltatjuk a betegek szentségét idős és beteg testvéreink számára. Ügyeljünk rá, hogy a betegek kenetét a megszentelő kegyelem állapotában vegyük fel, ezért amennyiben szükséges, végezzük el szentgyónásunkat!

13. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött található kis asztalkáról ingyenesen elvihető.

14. A Józsefeket, Benedekeket, Beátákat, Gáborokat és Iréneket – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates