background
logotype
image1 image2 image3

_____________________________________________________________________________________

 

  Advent második vasárnapja

 (2016. december 4.)

 

 1. Szerdán, csütörtökön és pénteken reggel 7 órakor lesz szentmise.

 

2. December 8-án – csütörtökön – a reggel 7 órakor kezdődő szentmisében a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatását ünnepeljük.

 

3. Szombat este nem lesz szentmise plébániatemplomunkban.

 

4. Képviselőtestületünk évzáró találkozójára december 7-én, szerdán, délután 5 órától kerül sor a Szandra Panzióban. Az eseményre tisztelettel hívjuk és várjuk képviselőtestületünk tagjait!  

 

5. Szerdán délután 4 órától lesz elsőáldozási előkészítő.

 

6. Pénteken délután fél 4-től lesz ministránsfoglalkozás.

 

7. December 11-én (jövő vasárnap) délután 5 órától ünnepi adventi koncert lesz a Művelődési Házban a Mendelssohn Kamarazenekarral. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak.   

 

8. December 13-22. között megrendezzük plébániánkon a „Szállást keres a Szentcsaládot”, melyre a sekrestyében lehet feliratkozni. Az imádságos alkalmak este 6 órakor kezdődnek. A családok megáldására január 1-én (vasárnap) a szentmise után, délelőtt 10 órakor kerül sor.

 

9. Plébániáink háromnapos adventi lelkigyakorlata ebben az évben december 15. és 17. között kerül megrendezésre. December 15-én (csütörtökön) Szentkirályszabadján, 16-án és 17-én (pénteken és szombaton) pedig Alsóörsön lesznek a lelkigyakorlatos szentmisék este 5 órai kezdettel. A szombat esti szentmise során kiszolgáltatjuk a betegek szentségét idős és beteg testvéreink számára. A szentmisék előtt fél órával gyónási lehetőség lesz. A lelkigyakorlatot vezeti: Főtisztelendő Tóth András Sándor atya, veszprém-gyulafirátóti plébános. A Kedves Testvéreket szeretettel hívjuk egymás templomaiba!

 

10. A hittanosok pásztorjátéka az idei évben december 22-én, délután 5 órakor lesz a plébániatemplomban.

 

11. Három héttel ezelőtt megnyitottuk Szent Erzsébet kötényét. A rászorulók megsegítésére szánt adományaikat a sekrestyében adhatják le a kedves testvérek. Az adományokat plébániánk Karitász Csoportja fogja eljuttatni rászorulóknak.

 

12. Karitász csoportunk karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtése december 15-ig tart. A tartósélelmiszereket a sekrestyében gyűjtjük.

 

13. A Vilmákat, Miklósokat, Máriákat, Juditokat és Árpádokat – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

 

14. Az Élő Víz kiadvány – hátoldalán az aktuális hirdetésekkel – ingyenesen elvihető a templom bejáratánál található kis asztalról.

 

15. A plébániai honlapon meghallgatható templomunk harangszava, melyet a Kossuth Rádió október 24-én közvetített. 

 

16. A sekrestyében karácsonyi képeslapok és 2017-es egylapos falinaptár kapható.

 

17. A templom bejáratánál „egymillió csillag a szegényekért” Karitász-gyertya kapható 200.- Ft-ért.

 

18. A Kedves Testvéreknek áldott vasárnapot kívánunk.

 

 

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates