background
logotype

Hirdetmény

 

Évközi 6. vasárnap

2018. február 11.

 

 

1. A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus előkészületi imádsága:

      Mennyei Atyánk, minden élet forrása!

Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük! Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk. Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez! Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

2. A héten hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjti idő: a jövő vasárnapi szentmise után a hamvazás szentelményében részesítjük a Kedves Testvéreket.

3. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ezen a napon tartózkodunk a húsételekől, továbbá háromszor étkezhetünk, és ebből egyszer lakhatunk jól.

4. A nagyböjti idő pénteki napjain tartózkodunk a húsételektől.

5. A hústilalom azokat kötelezi, akik betöltötték tizennegyedik életévüket, a szigorú böjt pedig az összes nagykorúakat kötelezi hatvanadik életévük megkezdéséig.

6. Csütörtökön 5 órakor kezdődik a szentmise.

7. Nagyböjt péntekjein – az igeliturgia helyén – délután 5 órától keresztutat járunk. A ministránsfoglalkozás a keresztút után kezdődik. 

8. Február 23-án a ministránsok keresztútját, március 2-án pedig a családok keresztútját végezzük.

9. Csütörtökön este fél 6-tól egyházközségi képviselőtestületi ülést tartunk a Nemzedékek Házában. Képviselőtestületünk tagjait tisztelettel kérjük, hogy legyenek szívesek megjelenni az ülésen.

10. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött megtalálható.

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates