background
logotype

Beszámolók

Zarándoklat Andocsra

(2017. október 14.)

Az alsóörsi és szentkirályszabadjai hittanosok és kísérőik andocsi zarándoklaton vettek részt 2017. október 14-én. A nap közös imádsággal kezdődött a balatonakarattyai magasparton, ahol imádság közben a résztvevők megcsodálhatták a Balaton keleti medencéjét, az őszi tó tükörsima panorámáját.

Ezt követően a zarándokcsoport folytatta útját Andocs felé. A buszon a fiatalok előimádkozásával Szentolvasót mondtak, és a Szűzanyához énekeltek. A Nagyboldogasszony Templomban Főtisztelendő Szalai Tamás plébános úr szívélyesen fogadta a csoportot, akik ezután a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére bemutatott szentmisén vettek részt. Miután a szentmisében megemlékeztek a fatimai jelenések 100. évfordulójáról, Tamás atya apró részletességgel bemutatta a Nagyboldogasszony templomot és az öltöztethető kegyszobrot, melyre kéthetente új ruhát adnak. Bepilantást nyerhettünk a Mária-ruhák múzeumába is, ahol több, mint háromszáz ornátust őriznek a kegyszobor számára.

A hívek által vásárolt andocsi relikviák megáldása után az utazók továbbindultak a Somogyváron található Szent László Nemzeti Emlékhelyre. Szent László emlékévének jegyében végigjártuk a látogatóközpont tárlatát, és megtekintettük a nemzeti emlékhelyen található templomromot.

A buszos csapat ezt követően a szántódi kompátkelőhöz indult. A balatoni kompozás külön élményt jelentett a hittanosok számára, a hajó fedélzetéről pedig ismét megcsodálhattuk az őszi Balatont a lemenő nap fényében. A tihanyi kikötést követően a busz hazafelé vette az irányt: a szentkirályszabadjai és alsóörsi hittanosok és kísérőik a Szűzanya közbenjárását kérve, szeretettel és élményekben gazdagon köszöntek el egymástól.

 

Berkes Péter

fotó: Torma Péter

További fotók

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates