background
logotype

Archivum

___________________________________________________________________________________

 

Évközi 30. vasárnap

2017. október 29.

 

 

1. A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus előkészületi imádsága:

      Mennyei Atyánk, minden élet forrása!

Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük! Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk. Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez! Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

 

2. Novembertől a téli miserend lép életbe: szerdán és pénteken egy órával korábban, 5 órakor kezdődnek a szentmisék. A téli miserend időszakában szombatonként  nem tartunk előesti szentmisét.

 

3. November 1-én (szerdán) – Mindenszentek ünnepén – 5 órakor kezdődik a szentmise. A szentmisét követően a temetőben elvégezzük az ilyenkor szokásos megemlékező szertartást. Gyertyát vagy mécsest hozzunk magunkkal. Akik szeretnék megáldatni elhunyt hozzátartozóik sírboltjait, a szertartást követően – az előző évekhez hasonlóan – erre is lesz lehetőség. Mindenszentek napja parancsolt ünnep.

 

4. Szerdán nem lesz felnőtthittan.

 

5. November 2-án – Halottak napján – délelőtt 9 órakor kezdődik a szentmise.

 

6. Pénteken este 5 órakor kezdődik a szentmise.

 

7. A tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és legalább lélekben imádkozik az elhunytakért. 

 

8. Aki Halottak napján egy templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, és egy Miatyánkot valamint egy Hiszekegyet elimádkozik, a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet.

 

9. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött megtalálható.

 

___________________________________________________________________________________

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates