background
logotype

Archivum

_____________________________________________________________________________________

 

Évközi 24. vasárnap

2017. szeptember 17.

 

 

1. Szerdán este fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk, a szentmise 6 órakor kezdődik.

2. A szerdai szentmise után felnőtthittan lesz a plébánián, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

3. Pénteken este 6 órakor kezdődik a szentmise, fél 6-tól szentségimádást tartunk.

4. A XI. Ars Sacra Fesztivál keretében, szombaton délután 5 órától énekes verses megemlékezést tart templomunkban a Gaudium Kamarakórus Szent László és Kodály Zoltán példája és lelkülete címmel.

5. Szeptember 24-én - vasárnap - Szentírás Vasárnapját ünnepeljük. Amennyiben a Kedves Hívek elhozzák Bibliáikat a szentmisére, készséggel megáldjuk azokat.

6. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött megtalálható.

7. Fájdalommal de Isten akaratában megnyugodva és a feltámadás hitében tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy Nagy Mária testvérünk visszaadta lelkét Teremtőjének. Kedden délután 2 órakor engesztelő gyászmisét mutatunk be testvérünk lelki, üdvösségéért, hamvait a gyászmisét követően, délután 3 órakor helyezzük örök nyugalomra az alsóörsi temetőben.

8. Plébániáink hittanosai számára ifjúsági zarándoklatot szervezünk Andocsra és Somogyvárra október 14-én (szombati napon.) Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeik részvételi szándékát legkésőbb október 1-ig jelezzék.

9. A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus előkészületi imádsága:

      Mennyei Atyánk, minden élet forrása!

Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük! Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk. Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez! Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon!

Ámen.

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates