background
logotype

Archivum


Évközi 24. vasárnap

2016. szeptember 11.

1. Szeptembertől az őszi miserend van érvényben: szerdán, pénteken és szombaton este 6 órakor kezdődik a szentmise, előtte fél 6-tól szentségimádás és gyónási lehetőség van. A vasárnapi szentmise időpontja változatlan.

2. A héten, szerdán, a Szent Kereszt felmagasztalását ünnepeljük.

3. Pénteken kivételesen nem lesz ministránsfoglalkozás. A következő héttől 15:30-kor találkozunk a ministránsokkal.

4. Szeptember 17-én és 18-án jubileumi ünnepséggel emlékezünk meg plébániatemplomunk építésének 30. évfordulójáról.
Szeptember 17-én (szombaton) este 6 órakor az Ars Sacra fesztivál keretében hangversenyt ad plébániatemplomunkban a Gaudium Kamarakórus. Ezt követően szeretetvendégségre várjuk a kedves testvéreket plébániánk közösségi termébe, melyhez lehetőségeink szerint igyekezzünk hozzájárulni. A szeretetvendégséget a rendelkezésünkre álló archív dokumentumok és az elmúlt évek életképeinek felhasználásával fotókiállítással tesszük majd színesebbé. Amennyiben a kedves testvérek rendelkeznek a templomépítést megörökítő felvétellel vagy fényképpel, legyenek szívesek ezt jelezni plébániánkon.
Szeptember 18-án (vasárnap) 9 órakor templomunk élő és elhunyt építőiért ajánljuk fel a szentmisét. A szentmise után a harangláb alatt megkoszorúzzuk Dr. Rosta Ferenc fehérvári segédpüspök úr emléktábláját, valamint egy új emléktáblát áldunk meg Horváth József Berárd atya emlékére, aki 1948-1985-ig szolgált egyházközségünkben.

5. Az idei évben ünnepli a Katolikus Karitász fennállásának 85. újraindulásának 25. évfordulóját, melyet méltóképpen kíván megünnepelni. Ez alkalomból szeptember 24-én Dr. Erdő Péter bíboros úr részvételével Homokbödögén Karitász – ünnep lesz változatos programokkal. Aki szeretne részt venni az eseményen, szeptember 15-ig jelezze ezt a szándékát plébániánk Karitász – Csoportjánál.

6. A gyermekek a héten megkapták misenaplóikat, melyekben a sekrestyében a szentmisék után aláírással igazoljuk a részvételt.

7. A Máriákat, Kornélokat, Enikőket, Editeket és Zsófiákat – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

8. Az Élő Víz kiadvány – hátoldalán az aktuális hirdetésekkel –ingyenesen elvihető a templom bejáratánál található kis asztalról.

9. A Kedves Testvéreknek áldott vasárnapot kívánunk!

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates