background
logotype

Archivum


Évközi 23. vasárnap

2016. szeptember 4.

1. Boldog Kalkuttai Teréz anya szentté avatási szentmiséje vasárnap 10:30-kor kezdődik Rómában, a Szent Péter téren. Az eseményt a Duna TV 10:00-tól közvetíti.

2. Hétfőtől az őszi miserend van érvényben: szerdán, pénteken és szombaton este 6 órakor kezdődik a szentmise, előtte fél 6-tól szentségimádás és gyónási lehetőség van.
A vasárnapi szentmise időpontja változatlan.

3. Pénteken délután 4 órakor lesz ministránsfoglalkozás.

4. Szeptember 17-én és 18-án jubileumi ünnepséggel emlékezünk meg plébániatemplomunk építésének 30. évfordulójáról.

Szeptember 17-én (szombaton) este 6 órakor az Ars Sacra fesztivál keretében hangversenyt ad plébániatemplomunkban a Gaudium Kamarakórus. Ezt követően szeretetvendégségre várjuk a kedves testvéreket plébániánk közösségi termébe, melyhez lehetőségeink szerint igyekezzünk hozzájárulni. A szeretetvendégséget a rendelkezésünkre álló archív dokumentumok és az elmúlt évek életképeinek felhasználásával fotókiállítással tesszük majd színesebbé. Amennyiben a kedves testvérek rendelkeznek a templomépítést megörökítő felvétellel vagy fényképpel, legyenek szívesek ezt jelezni plébániánkon.
Szeptember 18-án (vasárnap) 9 órakor templomunk élő és elhunyt építőiért ajánljuk fel a szentmisét. A szentmise után a harangláb alatt megkoszorúzzuk Dr. Rosta Ferenc fehérvári segédpüspök úr emléktábláját, aki lehetővé tette, hogy felépüljön plébániatemplomunk.

5. Az idei évben ünnepli a Katolikus Karitász fennállásának 85. újraindulásának 25. évfordulóját, melyet méltóképpen kíván megünnepelni. Ez alkalomból szeptember 24-én Dr. Erdő Péter bíboros úr részvételével Homokbödögén Karitász – ünnep lesz változatos programokkal. Aki szeretne részt venni az eseményen, szeptember 15-ig jelezze ezt a szándékát plébániánk Karitász – Csoportjánál.

6. A kedves diákoknak és szüleiknek, valamint a tisztelt pedagógusoknak sikeres tanévet kívánunk!

7. A Rozáliákat, Rózákat, Viktorokat, Reginákat, Máriákat, Ádámokat és Nikoletteket – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

8. Az Élő Víz kiadvány – hátoldalán az aktuális hirdetésekkel –ingyenesen elvihető a templom bejáratánál található kis asztalról.

9. A Veszprémi Főegyházmegyei Hatóság Gazdasági Hivatalának köszönetet mondunk, amiért az öregedő és műszaki problémákkal is küzdő érsekségi jármű helyett egy másik, ugyancsak az Érsekség tulajdonát képező, azonban műszakilag kifogástalan járművet kölcsönöztek plébániánk számára!

10. A Kedves Testvéreknek áldott vasárnapot kívánunk!

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates