background
logotype

Archivum


Évközi 17. vasárnap

2016. július 24.

1. Augusztus végéig hétfőnként este 6 órától is van szentmise.

2. A hétfői, szerdai, pénteki és szombati szentmisék előtt fél órával szentségi adoráció és gyónási lehetőség van.

3. Pénteken délután 4 órától lesz ministránsfoglalkozás.

4. Emlékeztetem a kedves testvéreket, hogy plébániánk működésének nélkülözhetetlen feltétele az egyházi hozzájárulás évenként történő rendezése. Mivel az idei befizetések mértéke az eddigiek alapján elmarad a tervezettől, ezért kérem, hogy igyekezzünk rendezni egyházi hozzájárulásunkat! Ezt megtehetjük személyesen a plébánián, postai úton csekk formájában, vagy átutalással. Az egyházi hozzájárulások rendezése az idei évben különösen is fontos, hiszen a plébániaépítés jelentősen megterhelte költségvetésünket.

5. Szeretettel kínálom fel a kedves testvérek számára a lelkipásztori családlátogatás lehetőségét. Örömmel állok rendelkezésre akár házszentelés, akár egy beszélgetés erejéig. Emlékezzünk az Úr Jézus szavaira, aki a következőket kötötte apostolai lelkére: „Aki titeket befogad, az engem fogad be.”

6. Július 20-án, szerdán, plébániánkra látogattak a Magyar Rádió munkatársai, akik hangfelvételt készítettek harangjainkról. A felvétel a déli harangszóban is elhangzik majd: az időpontról tájékoztatni fogjuk a kedves testvéreket.

7. A Kingákat, Kristófokat, Jakabokat, Annákat, Anikókat, Szabolcsokat, Mártákat és Juditokat – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

8. Hétfőn ünnepeljük Szent Kristófot, az utazók védőszentjét. Ezért az ünnep előestéjén, most vasárnap (július 24-én) este 7 órakor járműáldást tartunk. Aki szeretné megáldatni járművét (autó, kerékpár, motor stb…) kérjük, hogy szabályosan parkoljon le az Endrődi Sándor utcán, és este 7 órára fáradjon be a plébániatemplomba, ahonnan közösen fogunk kivonulni a járműáldásra.

9. Az Élő Víz kiadvány – hátoldalán az aktuális hirdetésekkel –ingyenesen elvihető a templom bejáratánál található kis asztalról.

10. A Kedves Testvéreknek áldott vasárnapot kívánunk!

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates