background
logotype

Archivum


Húsvét

2016. március 27.

1.     Nagyszombaton tűzszenteléssel kezdjük a szertartást, a szentmise végén pedig feltámadási körmenetet tartunk.
2.    Húsvétvasárnap 9 órakor kezdődik a szentmise, amely során ételszentelést tartunk. Aki szeretné megáldatni húsvéti eledeleit (kalácsot, kenyeret, sonkát, tojást, bort stb…) helyezze el azokat az oltár előtt.
3.    A húsvétvasárnapi szentmise után szeretettel várjuk a gyermekeket fészekkeresésre a templomkertbe!
4.    Húsvét hétfőjén 9 órakor kezdődik a szentmise.
5.    A templom takarítását, virágozását és díszítését, a templomkert és a plébániaudvar megszépítését, a tűzszentelés előkészítését, és a kerítésnél található információs tábla elhelyezését hálásan köszönjük a Kedves Testvéreknek.
6.    Ugyancsak köszönjük az énekkar nagyheti szolgálatát!
7.    A héten – a tavaszi szünetre való tekintettel – nem lesz elsőáldozási és bérmálási előkészítő.
8.    A szerdai szentmisét Karitász Csoportunk élő és megholt, aktív és nyugalomba vonult tagjaiért ajánljuk fel. A szentmise után – fél 6-től – Karitász megbeszélés lesz a plébánián. Kérem a Karitász Csoport tagjait, hogy az olvasmány és az egyetemes könyörgések felolvasásával szíveskedjenek bekapcsolódni a szentmisébe.
9.    Vasárnap kezdetét veszi a nyári időszámítás.
10.    A szerdai és pénteki szentmisék az előttünk álló héten még délután 5 órakor kezdődnek. Előtte a szokásos módon fél 5-től Szentségimádás és gyónási lehetőség lesz.
11.    Április 4-től (két hét múlva) már este 6 órakor kezdődnek a szerdai és a pénteki szentmisék.
12.    A ministránsfoglalkozás pénteken, délután 4 órakor kezdődik.
13.    Április 3-án ünnepeljük az Isteni Irgalmasság Vasárnapját.
14.    Április 10-én (vasárnap) vendégünk lesz, és a szentmise után az elkészült plébániaépületet megáldja Excellenciás Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek-metropolita.
15.    Érsek atya az ünnepi szentmise során alsóörsi és szentkirályszabadjai fiataloknak és felnőtteknek szolgáltatja majd ki a bérmálás szentségét.
16.    A bérmálkozók szentgyónása és a szertartáspróba április 9-én (szombaton) délután 5 órakor lesz a plébániatemplomban.
17.    Az április 23-i Mátraverebély – szentkúti zarándoklatra van még hely, lehet jelentkezni. Kérem, hogy akik jelentkeztek, legyenek szívesek befizetni az útiköltséget (5.000.- Ft)
18.    Az Árpádokat és Áronokat – akik a héten ünneplik névnapjukat – Isten éltesse sokáig!

 

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates