background
logotype

Archivum


Nagyböjt 5. vasárnapja

2016. március 13.

1. Szerdán délután fél 4-kor elsőáldozási, 4 órakor pedig bérmálási előkészítő lesz a plébánián.

2. Szerdán a szokott időpontban – 5 órakor – kezdődik a szentmise.

3. Nagyböjtben minden szerdán és pénteken – a szentmise előtt – délután fél 5-től keresztutat járunk. Buzdítom a kedves testvéreket a keresztúton való részvételre!
Kérem, hogy egy-egy stáció felolvasásával aktívan kapcsolódjunk be a keresztúti áhítatba. Aki szeretné vállalni valamely állomás felolvasását, jelezze ezt a szándékát.

3. Pénteken nem lesz ministránsfoglalkozás. A következő ministránsfoglalkozást március 23-án (következő szerdán), az esti szentmise után, fél 6-tól tartjuk. Kérem a ministránsokat, hogy a húsvéti szertartás megbeszélése céljából jöjjenek el a foglalkozásra.

3. Pénteken kivételesen nem lesz szentmise, a Kedves Testvéreket azonban kérem, hogy fél 5-tőljárják el a keresztutat.
Rózsafüzér Társulatunk tagjait pedig megkérem, hogy pénteken 5 órától – a szentmise időpontjában – imádkozzák el templomunkban a fájdalmas rózsafüzért.

4. A kóruspróba a rózsafüzér imádság után kezdődik.

5. Egy hét múlva – virágvasárnap – barkaszenteléssel kezdjük a szertartást, a szentmise során pedig hallani fogjuk Urunk szenvedésének történetét, a passiót.

6. Húsvét közeledtével kérem, hogy aki szentgyónás és szentáldozás céljából szeretne papot hívni otthonában élő idős vagy beteg hozzátartozójához, jelezze ezt a szándékát.

7. Az Irgalmasság évében járva, április 23-án – szombaton – testvéregyházközségünkkel közösen szeretnénk elzarándokolni nemzeti kegyhelyünkre, Mátraverebély – szentkútra. Aki szeretne részt venni a zarándoklaton, kérem, jelezze ezt a szándékát.  Egyházközségeinkből eddig összesen 28-an jelentkeztek az útra.

8. A Karitász nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtése a mai nappal lezárul. Isten fizesse meg a Kedves Testvérek nagylelkű adományait!

9. A Gergelyeket, Krisztiánokat, Kristófokat, Sándorokat és Józsefeket – akik a héten ünnepelték vagy ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig!

2024  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates