background
logotype
image1 image2 image3

Nagyböjt 5. vasárnapja

"Fekete vasárnap"

Április 2.

1. Szerdán, pénteken és szombaton este 6 órakor kezdődik a szentmise.

2. Szerdán délután 4 órakor lesz elsőáldozási előkészítő.

3. Szerdán délután fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk a hívek vezetésével. 

4. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van.

5. Pénteken délután 4 órakor lesz ministránsfoglalkozás.

6. Pénteken délután este negyed 6-től keresztutat járunk a plébániatemplomban.

7. Szombaton délelőtt 9-12 óráig a húsvéti készülődés jegyében kézműves játszóház lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket!

Alkalomhoz illő kellékeket és alapanyagokat hozhatunk magunkkal.

8. Jövő héten virágvasárnapot ünnepeljük, a szentmisét barkaszenteléssel kezdjük a harangláb mellett. A Kedves Hívek hozhatnak magukkal barkaágakat, melyeket a szentmise előtt megáldunk.

9. Szeretettel emlékeztetjük a Kedves Híveket az Anyaszentegyház öt parancsolatában megfogalmazottakra: "Évente gyónjál, és legalább a húsvéti időben járulj szentáldozáshoz." - A szentmisék előtt és után van gyónási lehetőség.

10. Amennyiben a Kedves Hívek lelkipásztori ellátást (szentgyónás, szentáldozás, betegek kenete) szeretnének kérni otthonukat elhagyni nem tudó idős és beteg testvéreink számára, legkésőbb jövő héten jelezzék ezt a szándékukat. A beteglátogatásokat nagyhéten végezzük.

11. Karitász-hirdetések:

Karitász-csoportunk az idei évben két alkalommal tudta tartósélelmiszer csomagokkal segíteni plébániáink családjait. Az év elején 410 kg adományt kaptunk a Máltai Szeretetszolgálat Veszprémi Csoportjától, melyből 243 kg-ot Alsóörsön, 167 kg-ot pedig Szentkirályszabadján osztottak ki önkénteseink.

A múlt héten lezárult nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtés során 223,35 kg adomány gyűlt össze, melyből Alsóörsön 158,85 kg, Szentkirályszabadján pedig 64,5 kg került illetve kerül kiosztásra.

Pénzadományként 12.500.-Ft gyűlt össze a nagyböjti karitász-gyűjtés folyamán. A Kedves Hívek adományait Isten fizesse meg!

Karitász csoportunk tagjainak pedig köszönjük szépen, hogy elkészítették és kiszállították a csomagokat!

12. A karitász-önkéntesek tavaszi találkozója az idei évben április 22-én (szombati napon) lesz Litéren. Ez a nap egyben Bódi Mária Magdolna vértanúságának emléknapja.

13. A Veszprémi Főegyházmegye tisztelettel és szeretettel hívja és várja a kedves híveket az április 22-i megemlékező eseményekre Litérre.

Délelőtt 10 órakor közös imádságra kerül sor Bódi Mária Magdolna vértanú sírjánál, 11 órától pedig ünnepi szentmise lesz. A szentmisét bemutatja: Msgr. Kovács Gergely atya, a Kultúra Pápai Tanácsának magas rangú tisztviselője, Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási eljárása római szakaszának posztulátora.

14. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött található kis asztalkáról ingyenesen elvihető.

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates