background
logotype
image1 image2 image3

_____________________________________________________________________________________

 

Nagyböjt 2. vasárnapja

Március 12.

1. Szerdán nem lesz szentmise.

2. Pénteken és szombaton délután 5 órakor kezdődik a szentmise. 

3. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van.

4. Szerdán nem lesz elsőáldozási előkészítő.

5. Nagyböjt péntekjein délután negyed 5-től – a ministránsfoglalkozás keretében – keresztutat járunk a plébániatemplomban. Kérjük, hogy a gyermekek 4 órára érkezzenek meg a templomba, hogy legyen elegendő időnk az előkészületre.

6. A Katolikus Karitász a Püspöki Konferencia támogatásával nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtést hirdet. A tartósélelmiszer gyűjtés március 19-től 26-ig tart. A kedves testvérek a sekrestyében helyezhetik el tartósélelmiszer felajánlásaikat. Az adományokat plébániánk karitász csoportja fogja eljuttatni a rászorulóknak.

7. Március 18-án, szombaton, karitász-önkéntesek képzésére kerül sor a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán. A program 9 órakor érseki szentmisével kezdődik. A részletekről a csoportvezetőnél érdeklődhetnek a kedves testvérek.

8. Március 25-én (szombati napon) Gyümölcsoltó Boldogasszonyt ünnepeljük az esti szentmisében.

9. Április 8-án (szombati napon) délelőtt 9-12 óráig húsvéti kézműves játszóház lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket!

10. A karitász-önkéntesek tavaszi találkozója az idei évben április 22-én (szombati napon) lesz Litéren. Ez a nap egyben Bódi Mária Magdolna vértanúságának emléknapja.

11. A Veszprémi Főegyházmegye tisztelettel és szeretettel hívja és várja a kedves híveket az április 22-i megemlékező eseményekre Litérre. Délelőtt 10 órakor közös imádságra kerül sor Bódi Mária Magdolna vértanú sírjánál, 11 órától pedig ünnepi szentmise lesz.

A szentmisét bemutatja: Msgr. Kovács Gergely atya, a Kultúra Pápai Tanácsának magas rangú tisztviselője, Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási eljárása római szakaszának posztulátora.

12. A karitász tagok szíveskedjenek leadni igazolványaikat érvényesítésre a csoportvezetőnél.

13. Az Élő Víz kiadvány a padsorok mögött található kis asztalkáról ingyenesen elvihető.

12. A Krisztiánokat, Kristófokat, Sándorokat és Józsefeket – akik a héten ünneplik védőszentjüket – Isten éltesse sokáig

2018  Boldog Gizella Királyné Plébánia - Alsóörs   globbersthemes joomla templates